Isotonic Drink Vs Performance Drink


Keistimewaan Performance Drink (Sport Drink)


Biasa dengar minuman isotonik?  Biasakan?  Senang dapatkan di mana-mana kedaikan?  Kalau kita bersukan, letih atau demam biasanya kita ambil satu jenama ni kan?  1** P*** atau R*****.  Ada juga para doktor sarankan kita ambil minuman isotonik ni semasa demam, tapi dengan syarat, buang gasnya dahulu?  Tapi tahukah kita, kenapa mesti buang gas tersebut.  Gas itu dihasilkan dari gula yang banyak.  Sebab itulah doktor suruh buangkan gasnya dahulu supaya kurang kandungan gulanya.  Beerti minuman isotonik ni sama je macam air berkarbonat lain.  Setuju kan?


Performance Drink Shaklee juga memberikan peranan yang hampir sama.  Tetapi, adakah 1** P*** atau R***** tu sama nilainya dengan Performance Drink?  Pasti tidak, yang dijual di kedai itu lebih murah.  Namun ternyata Performance Drink jauh lebih baik, kenapa?


Sebabnya:

 1. Performance Drink kurang gula (less sugar).
 2. Performance Drink bersifat isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita.  Jadi ia lebih mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya, dengan segera – kurang penat.
 3. Performance Drink mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair oleh tubuh – kurang haus.


Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink:

 1. Mereka yang aktif bersukan.
 2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
 3. Mereka yang menghidap gout.Ibu yang menyusukan anak.
 4. Mereka yang kurang minum air.
 5. Mereka yang kerap sakit kepala.
 6. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
 7. Kanak-kanak yang demam.
 8. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.

….dan banyak lagi.
Untuk maklumat lanjut dan mendapatkan konsultansi percuma, hubungi saya: Boleh call saya - 0162972050 atau pm via fb: Citra Sutera atau emel: suteracitra@gmail.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Add